Twoje punkty R
Zamknij [X]
Przykładowa wiadomość ...

Temat: gastronomia

Według wiceminister rozwoju, pracy i technologii Olgi Semeniuk wsparcie dla gastronomii jest bardzo ważne.>
Otwarcie placówek gastronomicznych będzie możliwe w maju, gdy dzięki programowi szczepień zostaną zabezpieczeni seniorzy i osoby najbardziej narażone na zakażenie – powiedział prezes Polskiego Funduszu Rozwoju Paweł Borys.>
Informacje o kilkudziesięciu tysiącach otwartych lokali gastronomicznych to zatrważające dane – powiedziała Olga Semeniuk, wiceminister rozwoju, pracy i technologii. Dodała, że pomoc dla przedsiębiorców musi być kierowana tak, aby przestrzegać prawa.>
Gościem dzisiejszego programu "Polska Na Dzień Dobry" była Olga Semeniuk, wiceminister rozwoju, pracy i technologii.>
"Ja otwieram" - to hasło akcji 50 tysięcy właścicieli barów i restauracji we Włoszech, którzy od piątku w ramach protestu przeciwko rządowym restrykcjom będą obsługiwać klientów przez cały dzień, także poza dozwolonymi godzinami. Bunt wiąże się z tym, że właściciele obiektów gastronomicznych nie mają pieniędzy na utrzymanie. Dodatkowo włoscy adwokaci oferują bezpłatną pomoc prawną tym, którzy otrzymają grzywny lub kary administracyjne w postaci zamknięcia lokalu.>
Premier Mateusz Morawiecki przedstawił dziś nowe zasady bezpieczeństwa związane z pandemią COVID-19. Otwarcie sklepów i usług w galeriach handlowych w ścisłym reżimie sanitarnym, wspólny termin ferii zimowych dla całego kraju, kontrola przestrzegania restrykcji w sklepach to plan na najbliższe dni. Co jeszcze zmieni się w związku z pandemią?>
Posiłek będzie można zamówić także za pośrednictwem aplikacji mWARS lub bezpośrednio u personelu obsługującego wagon.>
Surowe koronawirusowe restrykcje w gastronomii: restauracje, kawiarnie, bary i puby zostają czasowo zamknięte. O takiej decyzji poinformował na konferencji prasowej premier Mateusz Morawiecki. Jedzenie i picie będziemy mogli zamawiać wyłącznie na wynos.>
Zachowanie odległości od krańca blatu jednego stolika do krańca blatu drugiego powinna wynosić 1,5 m. W lokalach będzie można korzystać tylko z jednorazowych sztućców, trzeba też usunąć wszelkie dodatki – to niektóre wytyczne dotyczące funkcjonowania kawiarni, restauracji i barów przygotowane przez resort rozwoju.>
Polska żywność wraca do łask czeskich konsumentów. I choć brak spektakularnych sukcesów, a rząd broni lokalnego rynku, klienci znowu sięgają po produkty oznaczone biało-czerwoną flagą.>
Najnowsze